Het sorteerproces

De goederen die U aan ons afgeeft worden bij ons gesorteerd. In dit proces lopen we een aantal stappen door die invloed hebben op waar wij de spullen naartoe afsturen.
 

Sorteerpunten

1. Kwaliteit van de spullen
Dit omdat de spullen een goede kwaliteit moeten hebben zodat wij zeker weten dat de spullen een levensloop hebben van ongeveer anderhalf jaar.
2. De levensloop /levensduur
De levensloop is een belangrijk onderdeel omdat dit er voor zorgt dat het rendabel is om de spullen te versturen naar de landen.
3. Cultuur
De landen waar wij de spullen naar sturen hebben soms een cultuur die bepalend is voor welke spullen wij afsturen. Hierbij moet U denken aan het versturen van bepaalde symbolen of artikelen met een taboe die niet welkom is in landen.
4. Technische specificaties
Sommige landen kunnen bepaalde artikelen niet ontvangen omdat deze andere specificaties hebben dan wij hier in Nederland hebben. Denkt U hierbij bijvoorbeeld aan spullen met een Nederlandse stekker die in het buitenland niet in de stekkerdoos past.
5. Wet en regelgeving
In het buitenland gelden andere wetten ook hiermee moet wij rekening houden als wij bepaalde artikelen versturen naar de landen.
 

Kleding sorteren

Bij het sorteren van de kleding willen wij zoveel mogelijk van de kleding hergebruiken recyclen of verwerken. Hieronder een kort overzicht.

Per 1000 kilo aan kleding liggen de verhouding als volgt.

Hergebruik van kleding 60 %
Kleding niet herbruikbaar – verwerkt tot poetslappen 20 %
Kleding verwerking tot brandwerend materiaal e.d. 13 %
kleding wat niet verwerkt kan worden 7 %

 
Deze 60 % word door ons verder in een mix (verschillende maten door elkaar) verwerkt.

– Dameskleding mix – Dameskleding mix winter
– Herenkleding mix – Herenkleding mix winter
– Kinderkleding mix – Kinderkleding mix winter

Wij houden tijdens het sorteren rekening met de culturen van de verschillende landen. Daarbij moeten wij zorgdragen dat de kleding die we afsturen direct verdeeld kan worden en niet blijft liggen en daardoor dus vervalt in afval.
 

Huishoudelijke artikelen

Aan het versturen van huishoudelijke artikelen zitten meer haken en ogen verbonden.
Hierbij moeten wij rekeninghouden met de technische kant van de spullen die wij afsturen.
Kunnen de mensen de spullen wel gebruiken hebben de mensen thuis stroom voorzieningen en zo ja, wat voor stopcontacten gebruiken zij?
Verder moeten wij ook goed rekeninghouden met symbolen die niet in goede aard kunnen vallen en kleuren die vaak nog de nodige negatieve connotatie hebben.